Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De blir årets sommarhits enligt Spotify

Lady Gaga, Ariana Grande, Miss Li och Miriam Bryant väntas ligga bakom sommarens stora hits, enligt strömningstjänsten Spotify.
Musik • Publicerad 17 juni 2020
Miss Li, Miriam Bryant och Victor Leksell väntas ligga bakom årets sommarhits, enligt Spotify. Arkivbild.
Miss Li, Miriam Bryant och Victor Leksell väntas ligga bakom årets sommarhits, enligt Spotify. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Spotify har tagit fram en lista med möjliga hitlåtar inför sommaren utifrån hur de har presterat på topplistorna och hur deras utvecklingskurvor har sett ut. Två av låtarna som strömningsjätten presenterar är Victor Leksells "Svag" och Miss Lis "Komplicerad", låtar som har spelats mycket redan innan sommarvärmen drog in över landet.

“Vi tror även att det faktum att många svenskar kommer spendera semestern på hemmaplan i sommar kommer att spegla deras val av favoritlåtar, inte minst då lokala artister levererar många potentiella sommarhits”, säger Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify, i ett pressmeddelande.

Annons

En annan låt som väntas ha stor framgång är samarbetet mellan superstjärnorna Lady Gaga och Ariana Grande, "Rain on me", som släpptes i slutet av maj. Även "Rockstar" av den amerikanska rapparen DaBaby förutspås ha en ljus framtid mellan juni och augusti.

Spotify har även tagit fram en lista med de podcasts som de förutspår blir svenskarnas favoriter under sommarmånaderna. Där finns bland andra Sverige Radios "Sommar i P1", "Svenska folkets historia" och "Raseriet", där kusinerna Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby pratar om ämnen som är kopplade till populärkultur, relationer och rasism.

Fakta: Sommarhits enligt Spotify

Miss Li – "Komplicerad"

Victor Leksell – "Svag"

Miriam Bryant – "Passa dig"

DaBaby – "Rockstar", featuring Roddy Ricch

Lady Gaga, Ariana Grande – "Rain on me"

Jubël – "Someone"

Saint Jjh – "Roses" (Imanbek Remix)

NOTD – "I don’t know why", featuring Astrid S

Yasin – "Young & heartless"

Gammal – "Shelley"

Regard & RAYE – "Secrets"

Topic – "Breaking me"

Jawsh 685. Jason Derulo – "Savage love"

Sam Feldt, Vize, Leony – "Far away"

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons