GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De nomineras till regeringens musikexportpris

Musik • Publicerad 16 september 2021
Nea är en av de nominerade till regeringens musikexportpris. Arkivbild.
Nea är en av de nominerade till regeringens musikexportpris. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Garmarna, Nea, Dafina Zeqiri, Oscar Holter och Ludwig Göransson – det är artisterna som har nominerats till regeringens musikexportpris för 2020.

Musikexportpriset delas ut till en artist som under föregående år har varit internationellt framgångsrik, medverkat till svenska musikaliska exportframgångar och bidragit till en positiv bild av Sverige.

"Samtliga nominerade är mycket bra representanter för det svenska musikundret och har därigenom bidragit till både svensk export och att sätta Sverige på den globala musikkartan", säger Anna Hallberg, utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor, i ett pressmeddelande.

Regeringen delar också ut ett hederspris för mångåriga insatser för svensk musikexport samt ett hedersomnämnande för insatser av särskild betydelse för svensk musiks internationalisering.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.