GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Det digitala bokläsandet ökar

Litteratur • Publicerad 28 oktober 2021
Pandemin har fått fler att prenumerera på ljud- och e-böcker visar statistik från Svenska bokhandlareföreningen. Arkivbild.
Pandemin har fått fler att prenumerera på ljud- och e-böcker visar statistik från Svenska bokhandlareföreningen. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Intresset för prenumerationstjänster för böcker, som Storytel, Bookbeat och Nextory, ökar visar försäljningssiffror för tredje kvartalet från Svenska förläggareföreningen och Svenska bokhandlareföreningen.

Nu utgör abonnemangstjänsterna för ljud- och e-böcker nära en tredjedel av den totala bokförsäljningen, rapporterar Kulturnytt i P1.

– Det har varit en stark digital rörelse under pandemin, säger Maria Hamrefors, ordförande för Svenska bokhandlareföreningen, till programmet.

TT
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.