Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Dikten "Maskrosbarn" gav 17-åring förstapris

Litteratur • Publicerad 20 april 2021
Förstapristagaren Elisa Tallec, andrapristagarna Astrid Rimm och Elmi Stenkvist Manen samt tredjepristagarna Dario Raffaelli, Ida Stärning och Tiyash Tasneem. Pressbild.
Förstapristagaren Elisa Tallec, andrapristagarna Astrid Rimm och Elmi Stenkvist Manen samt tredjepristagarna Dario Raffaelli, Ida Stärning och Tiyash Tasneem. Pressbild.Foto: Almapriset

17-åriga Elisa Tallec från Stockholm vann första pris i den nya skrivartävlingen "Unga skriver för unga". Hon prisas för sin prosadikt "Maskrosbarn" som handlar om både lycka och sorg, och som, enligt juryn "fångar in det mest undflyende och förankrar det i verkligheten".

Skrivartävlingen startades i höstas av Almaprisets företrädare i samarbete med Tensta konsthall för att uppmuntra unga människor att skriva och skildra samtiden under pandemin. Juryn med bland andra författarna Balsam Karam och Mårtén Sandén hade 253 inskickade bidrag från hela landet att välja mellan. Förstapriset är på 3 000 kronor.

Andrapriset på 2 000 kronor delas av 11-åriga Elmi Stenkvist Manen för "Konsten att behärska kraften" och 14-åriga Astrid Rimm för "Tragisk gudinna". Den senare en berättelse som handlar om en tonårings pandemitillvaro.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons