Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Efter Oscarsgalan – Dorsin får ny dramaroll

Eva Melander och Henrik Dorsin får huvudrollerna när Hans Rosenfeldts roman "Vargasommar" blir serie i TV4.
Nöje • Publicerad 20 mars 2023
Henrik Dorsin gör ännu en stor dramaroll i tv-filmatiseringen av Hans Rosenfeldts roman "Vargasommar". Arkivbild.
Henrik Dorsin gör ännu en stor dramaroll i tv-filmatiseringen av Hans Rosenfeldts roman "Vargasommar". Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Boken "Vargasommar" kom ut för två år sedan och är den första i en tänkt serie med flera kriminalhistorier som kretsar kring den 54-åriga Haparandapolisen Hannah Wester.

Nu är det klart att Eva Melander kommer att göra huvudrollen i tv-serien som börjar spelas in i sommar. Melander fick en Guldbagge för sin roll i Ali Abbasis film "Gräns" för fem år sedan och syntes också nyligen i "Ufo Sweden" på bio.

Annons

Även Henrik Dorsin får en roll i "Vargasommar". Den folkkäre komikern från "Solsidan" och Grotescogänget var härom veckan på Oscarsgalan efter sin insats i Ruben Östlunds trefaldigt nominerade "Triangle of sadness". Nu går han vidare till nästa dramatiska roll.

Regissören Jesper Ganslandt och Oskar Söderlund, som jobbade tillsammans med tv-versionen av "Snabba cash", är den kreativa duon bakom filmatiseringen av "Vargasommar". Planen är att serien ska nå tv-rutorna under 2024.

"Jag vill göra en serie som rör sig mellan mörk humor, intensiv spänning och brutalt våld i gränsstaden Haparanda. Det kommer helt enkelt bli en stor upplevelse att se denna serie som tar plats bland de tyngsta i genren nästa höst", säger Ganslandt i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons