GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En av stämningarna mot Marilyn Manson ogillas

Musik • Publicerad 18 september 2021
Fyra kvinnor har lämnat in stämningsansökningar mot Marilyn Manson. Nu avskriver en domare ett av fallen. Arkivbild.
Fyra kvinnor har lämnat in stämningsansökningar mot Marilyn Manson. Nu avskriver en domare ett av fallen. Arkivbild.
Foto: Richard Shotwell/AP/TT

En av de fyra kvinnor som lämnat in stämningsansökningar gällande sexbrottsanklagelser mot artisten Marilyn Manson har fått sin ansökan ogillad vid en domstol i Kalifornien i USA, skriver NME.

Kvinnan, som anklagar Manson för våldtäkt och dödshot 2011, hävdar att hon har förträngt sina minnen från händelsen fram till februari i år, när hon läste en artikel om andra anklagelser mot artisten.

Enligt domaren räcker det inte att åberopa förträngda minnen. Det krävs också specifika uppgifter om när bortträngningen började, vilka minnen det handlar om, hur de uppdagats och varför upptäckten av förträngningen inte skedde tidigare.

Den anonyma kvinnan, som är en tidigare flickvän till artisten, har fått 20 dagar på sig att lämna in kompletterande uppgifter, vilket hon kommer att göra, enligt hennes advokater.

"Game of thrones"-skådespelaren Esmé Bianco, modellen Ashley Morgan Smithline och Mansons tidigare assistent har också lämnat in stämningar gällande sexbrott. Manson, som egentligen heter Brian Warner, har förnekat alla anklagelser.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.