Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Erik Grönwall drabbad av cancer

Nöje • Publicerad 14 april 2021
Erik Grönwall. Pressbild.
Erik Grönwall. Pressbild.Foto: Klara Fowler

Erik Grönwall har drabbats av cancer. Den 33-årige sångaren och forne "Idol"-vinnaren berättar själv på Instagram att han diagnosticerats med leukemi.

"Jag började känna mig utmattad, jag hade ingen energi att utföra de enklaste uppgifterna och det var som om jag hade sprungit ett maraton när jag bara gick med min hund i fem minuter. Något stämde inte. Så jag tog några blodprover och ... spola framåt ... det är nu den tredje veckan med behandling mot akut lymfatisk leukemi (ALL)", skriver han.

Annons

Han skriver även att hans kropp reagerar bra på behandlingen, men att den är lång och att väntar sig den tuffaste utmaningen hittills i livet.

Erik Grönwall slog igenom när han vann "Idol" 2009 och har därefter bland annat varit frontman i rockgruppen Heat. Han har även nominerats till en amerikansk Grammy för sin roll som Simon Ivraren i NBC:s uppsättning av "Jesus Christ superstar".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons