GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Familjeterapi på Kivik Art Centre

Snart öppnar Kivik Art Centre för säsongen. På bilden syns verket "Nine Towers (for Jene)". Arkivbild.
Snart öppnar Kivik Art Centre för säsongen. På bilden syns verket "Nine Towers (for Jene)". Arkivbild.
Foto: Gerry Johansson/Kivik Art Centre

Den 15:e säsongen på skånska Kivik Art Centre öppnar den 27 juni med årets nya konstverk "Familjeterapi" av Peter Johansson.

Den interaktiva skulpturen i form av en roterande röd stuga har vuxit fram som ett resultat av konstnärens reflektioner kring sin barndom, som i ett pressmeddelande beskrivs som "ett eget helvete med övergrepp och mobbing, både från familj och så kallade kompisar."

Peter Johansson har tidigare skivat dalahästen och lagt i charkdisken, broderat kurbitsmönster på rånarluvor, byggt minareter på hembygdsmuseer och gått i klinch med Anders Zorn. Den svenska identiteten är ett ämne som han genomgående bearbetar och återvänder till.

"Jag växte upp i Sälen i Dalarna. Det var som att leva i en turistbroschyr, en aning overkligt. Men den idylliska ytan speglar inte alltid vad som finns bakom", säger han i pressmeddelandet.

Kivik Art Centre håller öppet 27 juni – 29 augusti.

Läs mer