Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Filmfestivalen i Göteborg blir digital nästa år

Film • Publicerad 23 november 2020
Skådespelaren Stellan Skarsgård tilldelades hederspris vid invigningen av årets upplaga av Göteborgs filmfestival. Nästa år blir festivalen helt digital. Arkivbild.
Skådespelaren Stellan Skarsgård tilldelades hederspris vid invigningen av årets upplaga av Göteborgs filmfestival. Nästa år blir festivalen helt digital. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Nästa års upplaga av Göteborgs filmfestival blir en digital sådan.

Publiken kommer att kunna ta del av strömmade filmer och möten under festivalen, vars fokus blir social distans.

Annons

"Det är med tungt hjärta vi tvingas fatta detta beslut. Göteborgs filmfestival är en av världens största publika filmfestivaler och det är första gången i vår 44-åriga historia som festivalen inte kommer att ske på biograf i januari. Men vi måste ta ansvar för den ökade smittspridning vi ser i samhället och i första hand tänka på vår publiks och personals hälsa", säger festivalens vd Mirja Wester i ett pressmeddelande.

Arrangörerna säger även att det har funnits beredskap för liknande scenarier sedan en tid tillbaka.

Schemat för festivalen presenteras den 12 januari, sedan hålls festivalen 29 januari–8 februari.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons