Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Göteborg utlyser stipendier till kulturen

Kultur • Publicerad 28 oktober 2021
Kulturen blev lidande under coronapandemin. Arkivbild.
Kulturen blev lidande under coronapandemin. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Göteborg kan bli den första kommunen i Sverige som erbjuder återstartsstipendier till professionella kulturarbetare efter pandemin, enligt Kulturnytt i SR. De utlyser nu hundra stipendier på 50 000 kronor till yrkesverksamma i kulturlivet. Pengarna behöver inte gå till ett särskilt kulturprojekt.

– Det är fortsatt ett osäkert landskap, både utifrån smittspridning men också utifrån att en publik ska hitta tillbaka till kulturlivet och att kulturarbetare själva ska hitta tillbaka till kulturen. Med stödet vill vi uppmuntra och säkerställa att man har möjlighet att klara av en omstart, säger Myriam Mazzoni, enhetschef för kommunala kulturstöd i Göteborg, till radion.

Kulturarbetare har kunnat söka statliga och regionala stöd efter pandemin, men enligt Kulturnytt är Göteborgs kommun först ut med kommunala stipendier.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons