Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Han fick lämna "Idol"

Tittarnas kärlek räckte inte för "Idol":s egen cowboy Fredrik Lundman. Han fick lämna precis innan semifinalen.
Tv • Publicerad 26 november 2021
Fredrik Lundman har sjungit färdigt i "Idol". Arkivbild.
Fredrik Lundman har sjungit färdigt i "Idol". Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Kärleken flödade när idolerna fick tillägna sina framträdanden till de viktigaste personerna i sina liv. Först ut var Jacqline Mossberg Mounkassa som sjöng Adeles "When we were young" för sin mamma Linda som var på plats i publiken. Efter framträdandet kunde ingen hålla tillbaka tårarna, allra minst "Idol"-deltagaren själv.

– Mamma, du är min ängel. Jag älskar dig så mycket, sa hon från scenen.

Annons

Kishti Tomita tog fasta på kärlekstemat och hyllade Mossberg Mounkassas framträdande.

– Det här var en helt enastående vacker kärleksförklaring. Det finns något nästan övernaturligt och religiöst i kärleken du har när du sjunger till henne. Det här är kärleken till alla ensamstående mammor, sade hon.

Katia Mosally var övertygad om att Jacqline Mossberg Mounkassa är en av de två som kommer stå sist kvar i Avicii Arena på sluttampen.

– Mitt tips till dig är att sluta tro att du kommer jinxa något. Säg det: "Jag ska stå i final", sade hon.

Framtid i finalen

Även Birkir Blær, som sjöng "Finally" av James Arthur, till sina föräldrar och bonusföräldrar, fick höra att han har en framtid på finalscenen.

– Mammorna och papporna är stolta över dig. Vi är stolta över dig. Island är stolt över dig. Sverige är stolt över dig. Dags för dig att vara stolt över dig själv för du måste vara i Globen, sade Katia Mosally.

Produktionen överraskade Pär Lernström som lett "Idol" under tio säsonger. Förre programledaren Peter Jihde klev mitt i programmet ut på scenen och gav honom en medalj.

– Nu ska du vila och njuta, för nu kommer en kärlekssång till dig, sade Jihde.

Till tårar

Sedan följde en hyllningssång från tidigare vinnare till gamla klipp ur "Idol"-historien och Lernström själv blev rörd till tårar.

Fredrik Lundman har haft en egen stil genom hela tävlingen och den sista låten han framförde var en tolkning av Don Edwards "Coyotes".

Annons

– Jag har fått äran att visa Sverige vad min musik betyder för mig och den lilla personen att bli stor en vacker dag, sade han.

Fakta: De är kvar i tävlingen

Lana Sulhav, 23 år, Malmö

Annika Wickihalder, 20 år, Örnsköldsvik

Birkir Blær Ódinsson, 21 år, Göteborg

Jacqline Mossberg Mounkassa, 23 år, Stockholm

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons