GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Här är artisterna som hyllar Nobelpristagarna

Musik • Publicerad 29 november 2021
Mezzosopranen Anne Sofie von Otter är en av de artister som hyllar årets Nobelpristagare den 10 december. Arkivbild.
Mezzosopranen Anne Sofie von Otter är en av de artister som hyllar årets Nobelpristagare den 10 december. Arkivbild.Foto: Duygu Getiren/TT

Operasångerskan Anne Sofie von Otter och den hyllade svensk-kanadensiska jazzvokalisten Kiralina Salandy är två av de artister som hyllar årets Nobelpristagare i Stockholms stadshus.

Skådespelaren Lena Olin presenterar programmet på scenen under Nobeldagen den 10 december.

För musiken står Kungliga Filharmoniska Orkestern under ledning av dirigenten Cathrine Winnes. Andra medverkande är Karamelodiktstipendiaten och trubaduren Bengan Janson, samt storbandsmusikern Karin Hammar som ska spela trombon.

Samtliga pristagare, utom fredspristagarna som bjuds in till Oslo, får i år ta emot prisen i sina hemländer.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.