Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Hyllade verk försvinner från Instagram

Konst • Publicerad 22 maj 2022
En av Louise Bourgeois kända verk, en över nio meter hög spindel, utanför Tate Modern i London 2007. Arkivbild.
En av Louise Bourgeois kända verk, en över nio meter hög spindel, utanför Tate Modern i London 2007. Arkivbild.Foto: Nathan Strange/AP/TT

Besökare som lagt ut bilder på Instagram från en konstutställning på Hayward-galleriet i London misstänks ha fått dem censurerade. Utställningen visar verk av den franskfödda amerikanske konstnären Louise Bourgeois, en av vår tids ikoner, rapporterar SR:s Kulturnytt.

Besökarna har flockats kring "Det vävda barnet", vars tema är identitet och sexualitet, skriver konsttidningen The Art. Men när de försökt publicera bilder från utställningen på plattformen Instagram har dessa försvunnit, berättar en talesperson för galleriet.

Annons

– Vi har rapporterat problemet för Instagram, men vi har ännu inte hittat en lösning. Vem försöker censurera Bourgeois? säger hon till tidningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons