Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Jacob Hård får Stora journalistpriset

Samhälle • Publicerad 20 november 2020
SVT Sport-journalisten Jacob Hård som tilldelats Stora Journalistpriset, i Bruksvallarna i samband med den svenska längdskidpremiären.
SVT Sport-journalisten Jacob Hård som tilldelats Stora Journalistpriset, i Bruksvallarna i samband med den svenska längdskidpremiären.Foto: Pontus Lundahl/TT

SVT:s sportkommentator Jacob Hård får Lukas Bonniers stora journalistpris för i år.

"Han skapar dramatik, panik och eufori för generationer i tv-soffan. Alltid i perfekt balans mellan folklighet, proffsighet och passion", lyder juryns motivering.

Tidigare under veckan har Emelie Rosén och Ylva Lindgren vunnit i kategorin årets berättare för radiodokumentären "Gamer", Emanuel Karlsten i kategorin årets förnyare för sin coronarapportering, Johanna Bäckström Lerneby i kategorin årets röst för boken "Familjen" samt Henrik Evertsson i kategorin årets avslöjande för dokumentären "Estonia – fyndet som ändrar allt".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons