Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Järva filmfestival erbjuder vaccination

Film • Publicerad 27 juli 2021
Ahmed Abdirahman är vd på stiftelsen The Global Village som anordnar Järva filmfestival. Arkivbild
Ahmed Abdirahman är vd på stiftelsen The Global Village som anordnar Järva filmfestival. ArkivbildFoto: Christine Olsson/TT

När Järva filmfestival i Stockholm går av stapeln 1–7 augusti står både barnfilm och vaccination på schemat, skriver Dagens Nyheter.

Under festivalen kommer alla besökare över 18 år att erbjudas drop in-vaccinering i samarbete med region Stockholm.

Annons

"Vi måste hjälpas åt att bidra till ökad vaccinationsgrad i områden och hos grupper som är mest sårbara ekonomiskt, hälsomässigt och socialt", säger Ahmed Abdirahman, vd för festivalarrangören och stiftelsen The Global Village, i ett pressmeddelande.

Enligt hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) kommer regionens hälsoinformatörer att kunna ge information på flera olika språk.

"Med sin målgrupp barnfamiljer och unga är det en oerhört viktig plats för oss att vara på", säger hon om Järva filmfestival.

På festivalen visas ett stort antal barnfilmer, däribland "Frost 2" och "Hitta Nemo".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons