Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Kulturministern: "Utsatta" var skådespelare

Tv • Publicerad 22 maj 2022
Nadine Dorries, Storbritanniens digital-, kultur-, media- och idrottsminister. Arkivbild.
Nadine Dorries, Storbritanniens digital-, kultur-, media- och idrottsminister. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Den brittiska kulturministern Nadine Dorries (Tories) har hamnat i blåsväder. Dorries anklagar tv-kanalen Channel 4 för att ha filmat skådespelare i stället för riktiga människor i en socialpolitisk realityserie.

Idén bakom serien "The Tower Block of Commons" från 2010, var att fyra parlamentsledamöter ska bo tillsammans med människor i några av Storbritanniens fattigaste bostadsområden. Dorries som på den tiden satt i parlamentet deltog själv i dokusåpan, rapporterar Deadline.

Annons

I veckan hävdade Dorries inför en politisk kommitté att serien använde sig av skådespelare. Detta förnekas bestämt av såväl tv-kanalen, produktionsbolaget, andra medverkande samt av politiker från valkretsen där inspelningen gjordes.

– Det här är ett av Londons mest missgynnade områden, och människors vardagliga kamp är mycket verklig, säger Rupa Huq (Labour), ledamot för stadsdelarna Ealing och Acton.

Huq kräver att kulturministerns uttalande utreds.

Dorries har tidigare aviserat planer på att sälja statsägda, reklamfinaniserade Channel 4, vilket lett till hård kritik.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons