Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Manusförfattare får utvecklingsstöd av SVT

Film • Publicerad 30 juni 2020
Cilla Jackert, Goran Kapetanović och Ronnie Sandahl är tre av de som har beviljats SVT:s utvecklingsstöd för kommande långfilmsprojekt. Arkivbild.
Cilla Jackert, Goran Kapetanović och Ronnie Sandahl är tre av de som har beviljats SVT:s utvecklingsstöd för kommande långfilmsprojekt. Arkivbild.Foto: TT

Manusförfattare till sex långfilmsprojekt har beviljats utvecklingsstöd av SVT på vardera 200 000 kronor. Dessa är Ronnie Sandahl, Sara Andersson Marmnäs, Sophie Vukovic, Cilla Jackert, Jonatan Etzler samt duon Marioan Hosseini och Goran Kapetanović.

SVT Drama inledde i våras en satsning på svenska originalmanus för långfilm. 380 ansökningar kom in, varav sex nu har beviljats stöd.

Annons

"Det är med stor förväntan vi ser fram emot att läsa dessa idéer utvecklade i manusform. De är alla mycket olika, och det enda som egentligen förenar är att det är riktigt spännande, roligt, eller rörande att läsa de genomarbetade förslagen, och författarnas tankar om sitt material", säger Anna Croneman, programchef på SVT Drama, enligt ett pressmeddelande.

SVT:s satsning omfattar totalt tio filmprojekt och i höst tas nya ansökningar emot. Endast professionellt verksamma manusförfattare kan söka stödet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons