Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Modefotografen F C Gundlach död

Kultur • Publicerad 25 juli 2021
Fotografen och galleristen F|C Gundlach är död. Här ser vi Gundlach 2005 tillsammans med Joan Munkacsi, dotter till den ungerske fotografen Martin Munkacsi.
Fotografen och galleristen F|C Gundlach är död. Här ser vi Gundlach 2005 tillsammans med Joan Munkacsi, dotter till den ungerske fotografen Martin Munkacsi.Foto: Christof Stache/AP/TT

Den tyske fotografen och galleristen F C Gundlach är död, skriver Der Spiegel. Gundlach blev 95 år.

Franz Christian Gundlach grundade det första fotogalleriet i Tyskland och få har präglat det tyska modefotografiet som han. Cary Grant, Romy Schneider och svenskan Zarah Leander är bara några världsstjärnor som stod framför Gundlachs kamera under hans tid som fotograf för tyska tidningar och modemagasin.

Förutom fotograf och gallerist var han även en hängiven fotosamlare och därtill grundare av Stiftung F C Gundlach, en stiftelse vars uppgift det sedan 2000 har varit att förvalta och bevara hans egna fotografier och hans fotosamling till eftervärlden.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons