Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Morrisseys manager rasar mot parodi

En vegansk indiepopsångare på 1980-talet förvandlas till köttätande migranthatare i det nya avsnittet av "Simpsons". Morrisseys manager, Peter Katsis, är starkt kritisk.
Nöje • Publicerad 20 april 2021
Morrissey gjorde förhandsreklam för "Simpsons" på sin hemsida. Arkivbild.
Morrissey gjorde förhandsreklam för "Simpsons" på sin hemsida. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I ett nytt avsnitt av serien, "Panic on the streets of Springfield" blir Lisa besatt av en militant vegan, tillika sångare i ett indieband från 1980-talet, bara för att upptäcka att idolen, vars röst görs av Benedict Cumberbatch, blivit en bitter köttätare som hatar invandrare.

Inför sändningen av avsnittet hade Morrissey gjort reklam för det på sin Facebooksida. På samma ställe beskrivs parodin nu som "nedvärderande och rasistisk", uppger BBC.

Annons

"Det är förvånande vilken vändning till det sämre som författarna till 'Simpsons' har gjort de senaste åren" skriver Morrisseys manager Peter Katsis som tycker att avsnittet är förolämpande.

"Att skämta kring olika ämnen är en sak, men när en show sänker sig till att använda så hård och hatisk taktik som att visa Morrisseys figur med magen hängande utanför skjortan (han har aldrig sett ut så under sin karriär) börjar man undra vilka som är den riktigt nedvärderande och rasistiska gruppen här", skriver Katsis.

I ett uttalande till Variety har manusförfattaren Tim Long förklarat att Lisas idol definitivt är "Morrissey-esque", men också har drag lånade från bland andra Robert Smith från Cure och Ian Curtis från Joy Division.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons