GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya i juryn för Astrid Lindgren Memorial Award

Författaren och bibliotekarien Balsam Karam och forskaren Katarina Eriksson Barajas tillträder juryn för Astrid Lindgren Memorial Award den 1 juli. Pressbilder.
Författaren och bibliotekarien Balsam Karam och forskaren Katarina Eriksson Barajas tillträder juryn för Astrid Lindgren Memorial Award den 1 juli. Pressbilder.
Foto: Carla Orrego Veliz och Linköpings universitet/Anna Nilsen

Kulturrådets styrelse har utsett författaren Balsam Karam, som även arbetar som bibliotekarie vid Rinkeby bibliotek, samt Katarina Eriksson Barajas, professor i pedagogik vid Linköpings universitet, till ledamöter i juryn för Astrid Lindgren Memorial Award.

"Det är en ynnest att få ingå i givande samtal om hur barnlitteratur kan se ut på olika platser i världen. Jag hoppas kunna bidra med mina språkkompetenser och perspektiv, inte minst från arbetet på biblioteket", säger Balsam Karam i ett pressmeddelande.

De båda tillträder den 1 juli och efterträder ledamöterna Mats Kempe och Maria Lassén-Seger.

Astrid Lindgren Memorial Award instiftades 2002 av Sveriges regering för att värna barnens rätt till bra berättelser. Prissumman på fem miljoner svenska kronor gör priset till världens största i sitt slag.

Läs mer