Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Originalskådis i ny "Exorcisten"-trilogi

Film • Publicerad 27 juli 2021
Ellen Burstyn spelade en av huvudrollerna i skräckfilmsklassikern "Exorcisten" från 1973. När Universal nu gör en tredelad fortsättning på originalfilmen återvänder hon till rollen. Arkivbild.
Ellen Burstyn spelade en av huvudrollerna i skräckfilmsklassikern "Exorcisten" från 1973. När Universal nu gör en tredelad fortsättning på originalfilmen återvänder hon till rollen. Arkivbild.Foto: Taylor Jewell/AP/TT

Skräckfilmsklassikern "Exorcisten" från 1973 har fått flera uppföljare genom åren – och nu är det dags igen.

Den här gången är det filmbolaget Universal som har betalat motsvarande cirka 3,5 miljarder kronor för rättigheterna, med avsikt att göra en "Exorcisten"-trilogi, skriver The Guardian.

Annons

I de nya filmerna, som av filmbolaget beskrivs som "en spännande fortsättning" på originalfilmen snarare än en uppföljning eller en remake, återvänder den i dag 88-åriga skådespelerskan Ellen Burstyn till rollen som Chris MacNeil, för vilken hon nominerades till en Oscar 1974. Hon får sällskap av bland andra "Hamilton"-skådespelaren Leslie Odom Jr, som i trilogins första film kommer att spela en pappa som behöver hjälp när hans dotter blir besatt av onda krafter.

"Exorcisten" är baserad på William Peter Blattys roman med samma namn från 1971.

Den första filmen i trilogin får biopremiär i oktober 2023.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons