Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Paradise hotel"-avsnitt tas bort

Den pågående säsongen av "Paradise hotel" plockas bort från Viaplay och Viafree. Anledningen är att en manlig deltagare misstänks ha begått övergrepp mot två kvinnliga deltagare. Produktionen ska nu polisanmäla händelserna.
Tv • Publicerad 20 april 2021
Pressbild inför säsongsstarten av "Paradise hotel" 2021.
Pressbild inför säsongsstarten av "Paradise hotel" 2021.Foto: Nent Group pressbild

Hela säsongen av "Paradise hotel" plockas bort under tiden som en utredning pågår.

"Polisanmälan görs i samråd med de kvinnliga deltagarna för att utredas enligt den rättsprocess som finns i Sverige", skriver produktionsbolaget Nordic Entertainment Group i ett pressmeddelande.

Annons

Övergreppen ska ha inträffat för ett par månader sedan när "Paradise hotel" spelades in på ett hotell i Mexiko.

Skickades hem

Deltagaren Toby Johnson skickades hem från inspelningen efter bara ett par dagar, på grund av upprepade "regelbrott".

Deltagaren Annie Dahlberg berättar för Expressen att Toby Johnson, mot hennes vilja, vidrörde hennes underliv.

En annan kvinnlig deltagare, Jennifer Paatere, berättar för tidningen att Johnson, trots hennes protester, dragit ned hennes bh så att bröstet blottats.

– Jag var inte bekväm med det. Så jag sa till honom att sluta, säger Jennifer Paaterer.

Polisanmälan på gång

I det avsnitt av "Paradise hotel" som sänds på tisdagen visas ett samtal mellan en producent och Toby Johnson om hans agerande och då ges beskedet att han inte får stanna.

– Vi ansåg att händelserna var av karaktären att den här deltagaren inte kunde vara kvar, för att det inte var bekvämt för de andra, säger Susanne Nylén, presschef på Nent Group, mediebolaget bakom Paradise Hotel Sverige, till Expressen.

"Jag har i dag fattat beslut om att pausa Paradise Hotel efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med", säger Anders Jensen, vd och koncernchef för Nent Group.

Parallellt med polisanmälan görs en intern utredning för att gå till botten med hur produktionen på plats i Mexiko hanterade händelserna och de kvinnliga deltagarnas säkerhet.

När säsongen i stället kommer att visas är ännu oklart.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons