GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Programmet för festivalen Black space släpps

Kultur • Publicerad 17 september 2021
Unga afrosvenskar samtalar om tiden efter Black lives matter på Black space kulturfestival. Pressbild.
Unga afrosvenskar samtalar om tiden efter Black lives matter på Black space kulturfestival. Pressbild.
Foto: Ibrahim Handulleh

Musikframträdanden av Zikai och Busu, konstfilm av Salad Hilowle och diskussioner om Black lives matter-rörelsen – det är några av programpunkterna på Black space kulturfestival. Den arrangeras för andra året i rad, med flera afroskandinaviska artister och konstnärer. Programmet släpps nu på www.blackspacefestival.com.

Black space-festivalen startade år 2020, för att hylla den panafrikanska diasporan, i spåren av att Black lives matter-rörelsen växte sig stark. Dess syfte är att öka medvetenheten kring den panafrikanska rörelsen och att motstå förtryck genom firandet av "svart musik, svart konst och svart kultur".

Festivalen pågår den 23–25 september.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.