Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Queens gitarrist ogillar könsneutrala priser

Musik • Publicerad 27 november 2021
Brian May gillar inte att Storbritanniens största musikpriser blir könsneutrala. Arkivbild.
Brian May gillar inte att Storbritanniens största musikpriser blir könsneutrala. Arkivbild.Foto: Chung Sung-Jun/AP

Queens gitarrist Brian May kritiserar beslutet att två av musikpriset Brit Awards kategorier ska bli könsneutrala, skriver Hollywood Reporter.

I stället för att ge priser till årets bästa manliga och kvinnliga soloartist samt till årets bästa manliga och kvinnliga internationella soloartist ska man i fortsättningen utse årets artist respektive årets internationella artist kort och gott. Fyra priser blir därmed två.

Annons

Ändringen genomförs nästa år. Enligt arrangörerna görs den för att uteslutande belöna och uppmärksamma artisternas musik och arbete, oberoende av identitet eller hur de blir sedda av andra. Tanken är att priserna ska vara inkluderande och relevanta för alla.

Brian May gillar inte förändringen:

– Det är ett beslut som är taget utan mycket tanke. Många saker fungerar rätt bra och kan lämnas som de är, säger han till The Mirror.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons