GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rekord i kvalitet, besökare – och värmeslag

Rekord i bästa lineup. Men också rekord i värmeslag och felparkerade bilar.
När Mats Natvig, vd för Sweden Rock, sammanfattar årets festival handlar det om superlativ.
Norje • Publicerad 9 juni 2018 • Uppdaterad 9 juni 2018
Mats Natvig, vd för Sweden Rock Festival, säger att allt har fallit på plats vid årets festival.
Mats Natvig, vd för Sweden Rock Festival, säger att allt har fallit på plats vid årets festival.
Foto: Mattias Mattisson

– Det här är den enskilt bästa festivalen hittills. Allt har fallit på plats. Vädret var med oss. och det är det bästa innehållet vi har haft, säger Mats Natvig.

Allting praktiskt kring Iron Maidens konsert flöt på som det skulle.

– Ju större banden är desto professionellare fungerar deras organisation. Men de är också tekniskt krävande. Vi har det största bandet redan på torsdagen för att kunna få till scenografin och tekniken på ett bra sätt, säger Mats Natvig.

Det har knorrats en del bland publiken över trängsel. Så många som 35 000 personer har samsats på samma yta, vilket är tvåtusen fler än normalt. Men med hjälp av kameraövervakning har arrangörerna studerat publikhavet. Och det har inte varit trångt på konserterna, enligt Mats Natvig.

– Vi har förebyggt rörelser i publikhavet med fållor, men också med fler bildskärmar och högtalare ute i publiken. Det gör att fler kan få en bra konsertupplevelse utan att behöva tränga sig fram.

Däremot var entrén till något av toalettområdena för smal. Det bildades köer utanför trots att alla toaletter inte var upptagna. Det åtgärdades natten till fredagen.

Problem med kapaciteten har i så fall varit värre utanför festivalområdet, enligt Mats Natvig. Det har stått så många felparkerade bilar på taxiplatserna att taxibilarna inte har kommit fram.

Solen har lyst över besökarna i fyra dagar. Behagligt för det stora flertalet. Men det fina vädret har lett till ett stort antal omhändertaganden på grund av värmeslag eller vätskebrist.

– Vi har en egen sjukvårdsorganisation, både på området och på campingarna. Vi har tagit hand om ovanligt många människor som varit för länge i solen och som har druckit för lite vatten, säger Mats Natvig.

På frågan hur arrangörerna ska matcha årets festival artistmässigt säger vd:n:

– Vi ska leverera en minst lika bra festival nästa år.

Anders NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.