Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Samisk seriekonst på festival

Serier • Publicerad 19 april 2021
Britta Marakatt-Labba medverkar på årets Stockholms internationella seriefestival i slutet av maj. Arkivbild.
Britta Marakatt-Labba medverkar på årets Stockholms internationella seriefestival i slutet av maj. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Belgaren Olivier Schrauwe och ivoriansk-franska Marguerite Abouet är hedersgästaer på Stockholms Internationella Seriefestival den 29–30 maj. Liksom i fjol blir även årets festival digital, och rymmer bland annat samisk seriekonst. Även själva pandemin är ett tema.

"Serietecknare har, precis som de flesta andra kulturarbetare, drabbats märkbart av pandemin. Men många har lyckats med att väva in krisen i sitt eget skapande. Det kommer vi definitivt att prata om på årets festival", säger Ola Hellsten, festivalarrangör och konstnärlig ledare för Serieteket på Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.

Bland övriga gäster under de strömmade festivaldagarna finns Anneli Furmark, Joakim Pirinen, Erik Svetoft, Emelie Östergren, Maria Fröhlich, Elin Lucassi, Mats Jonsson, Åsa Schagerström samt textilkonstnären Britta Marakatt-Labba.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons