Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Skådespelaren Lance Reddick död

Den amerikanske skådespelaren Lance Reddick har avlidit, uppger hans agent. Han blev 60 år gammal.
Tv • Publicerad 17 mars 2023
Skådespelaren Lance Reddick 2019.
Skådespelaren Lance Reddick 2019.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Reddick är främst känd för sin roll som polischefen Cedric Daniels i succéserien ”The wire”. Han har även medverkat i bland annat t-serien "Fringe" och i filmserien "John Wick".

Reddick hittades avliden i sitt hem i Los Angeles på fredagsmorgonen. Han ska ha avlidit "plötsligt", uppger agenten Mia Hansen i ett uttalande.

Annons

"Lance kommer att vara mycket saknad", fortsätter Hansen.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade hans död, men enligt Hansen ska det röra sig om naturliga orsaker.

Reddick fick sitt genombrott 2000 när han medverkade i fängelsedramat "Oz", där han spelade en hemlig detektiv som kämpar mot narkotikahandeln. Men det var för sin roll i HBO-serien "The wire" som han blev mest känd. Serien rullade i fem säsonger.

Amerikanska medier rapporterar att skådespelaren var mitt uppe i en pr-turné för filmen ”John Wick: Chapter 4”. Nästa veckan hade han ett inplanerat besök hos sångerskan och programledaren Kelly Clarksons tv-show – samma vecka som filmen hade planerad premiär.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons