Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Skådespelaren Mikael Svensson har avlidit

Teater • Publicerad 12 april 2021

Skådespelaren och revyprofilen Mikael Svensson har avlidit, uppger Kristianstadsbladet. Mikael Svensson medverkade i en rad skånska uppsättningar i Hässleholm och i hemorten Bromölla. Han spelade även med Eva Rydberg på Nöjesteatern. Regissören Bengt Larsson Heppling arbetade med honom i en rad uppsättningar, bland annat i två sommarteateruppsättningar på Spelplats Vinbäcken i Viby. 2018 spelade Mikael Svensson huvudrollen i "Jeppe på berget" där.

– Hans närvarokänsla på scenen var enorm. Visst hade han lätt för humorn, han visste verkligen att leverera en punchline effektfullt, men hans register var betydligt bredare än så. Som den gamla visdomen säger; du kan inte bli clown utan allvar. Det stämde verkligen på Micke, han hade både humor och allvar, säger Bengt Larsson Heppling till Kristianstadsbladet.

För drygt en vecka sedan konstaterades det att den 52-årige Mikael Svensson hade covid-19. Dödsorsaken är dock oklar, enligt det Facebookmeddelande som hans anhöriga har publicerat, skriver tidningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons