Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Svenska stjärnor med i Viaplays storsatsning

Tv • Publicerad 19 juni 2021
Skådespelaren Alexander Karim ska medverka i tv-serien "The swarm". Arkivbild.
Skådespelaren Alexander Karim ska medverka i tv-serien "The swarm". Arkivbild.Foto: Jessica Gow

Viaplay gör sin största tv-seriesatsning hittills som medproducent till "The swarm", baserad på boken av Frank Schätzing.

Nu startar inspelningarna i Rom och i rollerna syns bland andra de svenska stjärnorna Alexander Karim och Eva Röse, liksom internationella skådespelare som Cécile de France, Leonie Benesch, Barbara Sukowa och Krista Kosonen.

Annons

Den övernaturliga dramathrillern handlar om hur mänskligheten hotas när valar börjar sänka skepp och skaldjur förgiftar dricksvattnet.

Serien, som blir engelskspråkig, ska följa en grupp vetenskapsmän och militärer som får arbeta hårt för att tackla det märkliga hotet från havsdjupen.

"Att få vara en del av ett projekt som inte bara är stort och spännande, utan också ihopsatt av några av de största producenterna i branschen, är fantastiskt", säger Alexander Karim i ett pressmeddelande.

Totalt släpps åtta avsnitt med beräknad premiär på Viaplay längre fram.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons