GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

SVT gör dramaserie om Raoul Wallenberg

Tv • Publicerad 29 november 2021
Måns Herngren ska regissera SVT:s serie om Raoul Wallenberg. Arkivbild.
Måns Herngren ska regissera SVT:s serie om Raoul Wallenberg. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

SVT ska spela in en dramaserie om Raoul Wallenberg, rapporterar Expressens tv-blogg Spoiler Alert.

Upphovsmän och manusförfattare är Jesper Harrie, Carl-Johan Vallgren och Måns Herngren. Den sistnämnde ska också regissera de sex planerade avsnitten.

"Berättelsen om Raoul visar vad vi människor kan åstadkomma när vi följer vår medmänsklighet och övertygelse om människors lika värde. Men Raoul, som vägrade att överge sina medmänniskor, kom själv att bli övergiven – både av sitt land och av släkten Wallenberg", säger upphovsmännen i ett gemensamt uttalande enligt Expressen.

Än så länge finns varken premiärdatum eller klara skådespelare. Planen är att inspelningen drar i gång nästa år.

Raoul Wallenberg var svensk diplomat under andra världskriget och räddade tiotusentals ungerska judar undan Förintelsen. Vid krigsslutet försvann Wallenberg och blev troligen avrättad i Sovjetunionen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.