Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Thor" förbjöds på grund av gay-scen

Film • Publicerad 12 augusti 2022
Chris Hemsworth och regissören Taika Waititi bakom filmen "Thor:Love and thunder" , som inte får visas på bio i Malaysia på grund av gay-scener. Arkivbild.
Chris Hemsworth och regissören Taika Waititi bakom filmen "Thor:Love and thunder" , som inte får visas på bio i Malaysia på grund av gay-scener. Arkivbild.Foto: Mark Baker/AP/TT

Malaysia vill inte visa hbtq-rollfigurer på vita duken. Nu bekräftar regeringen att "Thor: Love and thunder" förbjöds på biografer i landet på grund av gay-scener, skriver Variety.

En minister meddelade också under veckan att regeringen har åtagit sig att begränsa gaykulturen i landet. Det var för drygt två veckor sedan som superhjältefilmen med Chris Hemsworth i huvudrollen som Thor, förbjöds i Malaysia.

Även Disney Pixars barnfilm om Buzz Lightyear, "Lightyear", som hade premiär tidigare i sommar, förbjöds i landet. I filmen förekommer en kyss mellan två animerade kvinnor.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons