Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Tiktok-trend ledde till kostymförbud på bio

Nöje • Publicerad 5 juli 2022
Inga kostymer för unga killar på "Minioner: Berättelsen om Gru". Pressbild.
Inga kostymer för unga killar på "Minioner: Berättelsen om Gru". Pressbild.Foto: Illumination Entertainment & Universal Pictures.

Flera biografer i Storbritannien inför förbud för unga besökare att bära kostym på visningar av den nya filmen "Minioner: berättelsen om Gru", som hade premiär 1 juli, skriver The Guardian.

Anledningen är en viral trend på appen Tiktok, som går ut på att stora gäng tonårskillar klär upp sig i svart kostym och går på filmvisningen. Gängen, som kallar sig själva "Gentleminionerna", har enligt brittiska biografer betett sig stökigt genom att bland annat ha tagit med sig egna bananer och varit högljudda under visningar.

Biografkedjan The Regal skrev följande på Twitter, enligt Guardian: "Vi släpper för närvarande inte in barn som bär kostym till 'Minioner: Berättelsen om Gru'", utan vuxet sällskap".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons