Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Timberlake stäms för opublicerad dokumentär

Musik • Publicerad 2 juli 2022
Tillsammans med John Urbano filmade Justin Timberlake en dokumentär om albumet ”The 20/20 experience” som skulle ha släppts i samband med albumsläppet 2013. Arkivbild.
Tillsammans med John Urbano filmade Justin Timberlake en dokumentär om albumet ”The 20/20 experience” som skulle ha släppts i samband med albumsläppet 2013. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Sångaren Justin Timberlake har stämts av musikvideoregissören John Urbano efter att ett gemensamt dokumentärprojekt gått om intet.

Tillsammans filmade de skapandet av albumet ”The 20/20 experience” och planerade att släppa det i samband med albumsläppet 2013, skriver Deadline.

Annons

Men efter att dokumentären färdigställdes påstås den tidigare Nsync-sångaren ha tappat intresse för den och inte levt upp till sin del av avtalet och marknadsfört filmen.

Enligt stämningsansökan uppskattar Urbano att Timberlakes handlingar gjort att han förlorat motsvarande 25 miljoner kronor, beräknat på uppskattningar av vad dokumentären skulle ha inbringat.

Förutom ekonomisk kompensation vill Urbano att alla rättigheter till filmen ska tillfalla honom.

Albumet ”20/20 experience” släpptes 2013 och innehåller bland annat musik med Jay-Z. Albumet blev en stor succé och knep bland annat två Grammy-vinster och fler vinster vid MTV Video Music Awards samma år.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons