1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Undersköterska med känsla för det kusliga

Hon blir anhållen för vållande till annans död och Kåre, hennes bästa vän, agerar polis istället för att stå upp för henne, Ebba. Detta är inledningen till Åsa Perssons nya bok Skuggor av hopp.
RONNEBY • Publicerad 15 augusti 2019
Detta är en recension i Sydöstran. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
När hon inte skriver kusliga thrillers arbetar Åsa Persson som undersköterska på provmottagningen för Klinisk Kemi på Blekingesjukhuset i Karlskrona.
När hon inte skriver kusliga thrillers arbetar Åsa Persson som undersköterska på provmottagningen för Klinisk Kemi på Blekingesjukhuset i Karlskrona.Foto: Maths Olsson

Såriga relationer, mystik, mörka minnen, mord...

Och i bästa pusseldeckarstil så ställs allt på sin spets i en dramatisk uppgörelse samtidigt som årets första snöstorm dundrar in med full kraft!

När hon inte skriver kusliga thrillers arbetar Åsa Persson, som är bosatt i Ronneby, som undersköterska på provmottagningen för Klinisk Kemi på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Hon berättar att hennes arbetskamrater är några av hennes största fans.

– Jag har fått många frågor om när nästa bok kommer.

I början på augusti kom Skuggor av hopp ut på Grim förlag, liksom debutboken Skuggor av ljus. Den finns nu också som ljudbok. Precis som så många andra författare som inte är knutna till de dominerande bokförlagen måste Åsa Persson själv jobba för att nå ut med sin bok.

– Jag står på marknader och säljer och i samband med olika mässor och kulturevent. Via sociala medier får jag också kontakt med blivande läsare och tack vare exempelvis Facebook så är det flera av mina läsare som tipsar om mina böcker och på så sätt sprids mina böcker runt om i Sverige.

Vännen och författaren Kim Kimselius, Eringsboda, är en av dem som stöttat Åsa på vägen. På baksidan av den senaste boken skriver Kim Kimselius: ”Camilla Läckberg har fått en stark konkurrent i Åsa Persson.”

Skuggor av hopp är fortsättningen på Åsa Perssons debutbok Skuggor av ljus.
Skuggor av hopp är fortsättningen på Åsa Perssons debutbok Skuggor av ljus.

Handlingen i den nya boken utspelar sig liksom den förra på en polisstation i södra Sverige. En av romanens nyckelpersoner är Ebba. En annan viktig person i handlingen är polisen Kåre.

Åsa Persson växte upp i Karlshamn. Redan som liten var teckning och att skriva hennes främsta intressen. Nu håller hon på med en tredje roman och precis som tidigare har hon satt upp strikta rutiner för hur hon ska hinna skriva samtidigt som hon arbetar heltid på sjukhuset och dessutom har familj och en massa husdjur att ta hand om.

– Jag stiger upp tidigt på morgonen, när alla andra fortfarande sover. Det är min bästa tid på dagen.

Hon berättar vidare att den nya boken var besvärligare att skriva än den första.

– Jag skrev om den flera gånger innan jag var nöjd. Precis som tidigare har jag haft mycket stöd, inte minst från den polis i Hässleholm som hjälpt mig tidigare. Inte bara med faktakoll utan också inspiration och goda råd kring handlingen. Jag är glad att jag inte nöjde mig med den första versionen utan att jag skrev om tills jag var riktigt nöjd.

Lottie HåkanssonSkicka e-post