GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vikingarna åker på stor finalturné

Vikingarna med sångaren Christer Sjögren (trea från vänster i bild) i spetsen längtar efter att få möta publiken i Norden. Arkivbild.
Vikingarna med sångaren Christer Sjögren (trea från vänster i bild) i spetsen längtar efter att få möta publiken i Norden. Arkivbild.
Foto: Jenni Ahlbäck/TT

Vikingarna åker på finalturné med Christer Sjögren i spetsen. Totalt gästar dansbandet 44 orter i fyra länder mellan den 6 augusti 2021 till den 14 oktober 2022.

"Det här ska bli så kul. Man kan tro att jag ledsnat på låtarna men jag har faktiskt fått ny energi när jag upptäckt låtskatten på nytt. Jag förstår hur mycket vår musik har betytt för publiken och faktiskt också i flera generationer. Nu ska vi ge järnet runt om i Norden och jag längtar verkligen ut", säger Christer Sjögren i ett pressmeddelande.

Vikingarna grundades redan 1960, då som Jicoo & The Vikings. Från 1970-talet och framåt har bandet radat upp mängder med hits, som ”På världens tak”, ”Du gav bara löften”, ”Djingis Kahn” och Blue Hawaii”.

Bandet gick skilda vägar 2004, men har återuppstått i olika konstellationer. 2016 återförenades man under namnet Nya Vikingarna och 2019 gjordes en återförening med Christer Sjögren som sångare.

Läs mer