GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Wahlgren firar två jubileum i Karlskrona

På julafton fyller Pernilla Wahlgren 50 år. Det och att hon varit artist i 40 år firar hon med föreställningen ”Kort, glad och tacksam” som kommer till Karlskrona den 2 mars.
Karlskrona • Publicerad 18 december 2017
Kim Sulocki och Pernilla Wahlgren i en limousine i New York.
Kim Sulocki och Pernilla Wahlgren i en limousine i New York.
Foto: Kristofer Sandberg

Den 17 november var det Sverigepremiär i Karlskrona för ”Sunes jul” med bland andra Pernilla Wahlgren i ensemblen. Nu kommer hon snart tillbaka till Konserthusteatern, fast denna gång med sin egna föreställning ”Kort, glad och tacksam”.

– Jag ser jättemycket framemot det. Det ska bli så roligt att få komma till Karlskrona igen, säger hon över telefon till Sydöstran.

Med anledning av att Pernilla Wahlgren föddes den 24 december för 50 år sedan och dessutom firar 40 år som artist, vill hon nu summera sitt liv och sin karriär i en humorshow bestående av musik, sketcher och parodier. Den 1 februari är det premiär i Stockholm och en månad senare är det turnédags.

Förutom huvudpersonen själv medverkar även Kim Sulocki, Ola Forssmed, Hanna Hedlund och Måns Nathanaelson.

– De får vara medkaraktärer i olika musikaler och kommer också att få spela valda delar av familjen Wahlgren. Jag tycker själv att de är Sveriges roligaste människor och är superstolt och glad över att de har tackat ja till att vara med.

Under samtalet kommer hon på ytterligare en person som hon tycker passar till att vara med i ensemblen under Karlskronaföreställningen: före detta svägerskan Jessica Wahlgren från Ronneby som sitter bredvid henne under telefonintervjun.

– Hon valdes en gång till Fröken Blekinge och tar jag tar med henne på turnén, så jag tänker att hon kan komma in med en krona på huvudet och vara med i ett av numren. Detta kom jag på nu, men det är det som är så härligt med att ha en egen show – att jag kan göra vad jag vill.

Under åren har Pernilla Wahlgren provat på det mesta inom underhållningsbranschen. Förutom att släppa fem studioalbum har hon medverkat i allt från musikaler och barnteatrar till Melodifestivalen och olika tv-program. Den egna dokusåpan ”Wahlgrens värld”, som sänds på tv nu, har blivit en tittarsuccé.

Finns det något som du inte har gjort som du fortfarande drömmer om att göra?

– Något som jag faktiskt har tänkt på är att det hade varit kul att få vara med i en svensk romantisk komedi, men bara en liten roll. Kanske ”Hundtricket 2”!

Fakta

Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.