Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Whitney Houston ger namn åt rastplats

Nöje • Publicerad 28 juli 2021
Sångerskan Whitney Houston, som gick bort 2012, får en rastplats i New Jersey uppkallad efter sig. Arkivbild.
Sångerskan Whitney Houston, som gick bort 2012, får en rastplats i New Jersey uppkallad efter sig. Arkivbild.Foto: Matt Sayles/AP/TT

Myndigheterna i den amerikanska delstaten New Jersey har valt att hylla sina kändisar på ett ganska annorlunda sätt.

I stället för att låta dem ge namn åt gator, kommer nio berömda personer med rötter i New Jersey att få varsin rastplats längs Garden State Parkway uppkallad efter sig, skriver Billboard.

Annons

De utvalda kändisarna har gemensamt att de alla har valts in i New Jerseys Hall of fame. Bland dem finns artisterna Whitney Houston, Frank Sinatra och Jon Bon Jovi, den Nobelprisbelönade författaren Toni Morrison, journalisten Connie Chung och skådespelaren James Gandolfini.

På rastplatserna kommer man bland annat att uppföra utställningar och en interaktiv Wall of fame som visar de tacktal som kändisarna höll i samband med att de valdes in i Hall of fame.

Initiativet är en del i ett större projekt som går ut på att lyfta fram lokala celebriteter på olika platser i delstaten.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons