GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Wild card – nu även för dokumentärer

Filmstödet Wild card öppnar för dokumentärfilmare. Arkivbild.
Filmstödet Wild card öppnar för dokumentärfilmare. Arkivbild.
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Svenska Filminstitutet välkomnar nu även projekt inom lång dokumentär att söka till Wild card, ett utvecklingsstöd på 400 000 kronor som riktar sig till nyutexaminerade filmare vid svenska och internationella film- och konstskolor som vill utveckla en långfilmsidé.

"Under Wild cards första tre år har vi i juryn blivit härligt överraskade över all talang som finns både ute i världen och här på hemmaplan. Sök! Sök! Sök!", säger Helen Ahlsson, filmkonsulent för Moving Sweden, i ett pressmeddelande.

Tidigare mottagare av Wild card-stöd är exempelvis Nathalie Álvarez Mesén, vars långfilmsdebut "Clara Sola" får premiär på filmfestivalen i Cannes senare i sommar.

Läs mer