Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Från Framstegspartiet till massmord

Sydöstrans ledarsida är en plats för kulturmarxistisk och landsförrädisk propaganda. Undertecknad är en man som borde mördas. Socialdemokratin är ett hot mot västerländska värden. Partiet öppnar för ett muslimskt maktövertagande av Norge och andra länder. Så uppfattar norske massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik omvärlden.
Nyheter • Publicerad 25 juli 2011

Om inte massmorden på det socialdemokratiska ungdomslägret Utöja i Norge eller bilbomben utanför regeringsbyggnader i Oslo hade hänt i fredags hade alla kunnat skratta åt galenskapen. Igår berättade terroristen Anders Behring Breivik inför tingsrätten i Oslo att han är ute efter att skada Arbeiderpartiet. Regeringspartiet under Jens Stoltenbergs ledarskap anklagas för "massimport av muslimer".

Tempelriddare Breivik erkänner sina terrordåd men anser sig vara en befriare när han går över lik. Hans syfte är att rädda Norge och Västeuropa. Politiska galenpannor har alltid funnits. Psykologer kommer nu att vända ut och in på Breiviks hjärna. Tyvärr fick inte allmänheten via världens media se och höra honom igår när han ställdes inför häktningsdomstolen i Oslo. Det hade varit bra för alla att se och höra hur en psykiskt störd människa låter och agerar.

Annons

Istället blev det bilder på 32-åringen genom polisens nedtonade bilruta. Det är en leende massmördare som syns genom bilrutan. Det vi ser är en människa som troligen måste hållas inlåst resten av sitt liv. För några år sedan var han medlem i främlingsfientliga Framstegspartiet som sitter i Stortinget. Det chockar partiledningen som i likhet med Sverigedemokraterna absolut inte vill förknippas med extremister och mördare.

Självklart har Breivik inspirerats och påverkats av främlingsfientliga och rasistiska värderingar som finns i partiet som norska Framstegspartiet och svenska Sverigedemokraterna. Men han har tyckt att dessa partier varit för mesiga. Tankegodset är i grunden detsamma hos Breivik som hos Sverigedemokraterna.

Så här skrev sverigedemokraten och riksdagsledamoten Richard Jomshof från Karlskrona i september 2009 på sin blogg: "Den låga nativiteten bland Europas folk kombinerat med en ökande massinvandring och en betydligt högre nativitet bland vissa invandrargrupper, kommer att fundamentalt förändra vad vi i dag kallar Europeisk kultur och samhälle, om ingenting drastiskt görs."

Ett sådant budskap har triggat en massmördare i Norge.

Hans Bülow
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons