GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hampus Engqvist: Ledarkrönika: Den sista rosen

Som alla andra medelålders män så har jag följt den senaste säsongen av dejtingprogrammet Bachelor. I denna omgång så var det två män som träffade ett flertal olika kvinnor för att hitta sin framtida livspartner.
Hampus Engqvist
Bachelor • Publicerad 14 november 2022
Det här är en krönika av en medarbetare på ledarredaktionen. Sydöstran politiska etikett är socialdemokratisk.
Svarmåla inte, ge en ros.
Svarmåla inte, ge en ros.Foto: Claes Nyberg

Den stora dramatiken i programmet blir varje vecka när de två ungkarlarna ska dela ut rosor till de kvinnor som man vill fortsätta dejta och lära känna bättre. Som alla kan förstå så blir det fullt av tårar, svartsjuka och svek. Programmet är uppbyggt för att skapa stora känslor. Att klä upp sig och försöka fixa sig så gott det går för att stå och vänta på att få en ros eller inte måste vara fruktansvärt. Alla som har blivit valda sist på en fotbollsmatch på skolgården vet hur ont det gör att bli bortvald.

För att följa upp programmet så sänds en talkshow där alla får tala ut. Som vanligt när det gäller känslor så finns det ingen objektivitet utan alla har sin uppfattning kring hur det har gått till. Igår var det Kith Mårtensson och Louise Erixon som fick prata ut om hur deras relation havererat.

Nu blandar jag nog ihop dejtingprogrammet med dramatiken i det politiska livet i Sölvesborg.

”Nu blandar jag nog ihop dejtingprogrammet med dramatiken i det politiska livet i Sölvesborg.”
Hampus Engqvist

Alla som har blivit bortvalda har valet att antingen stoiskt svälja och kavla upp armarna för att komma igen eller att slukas upp av bitterhetens mörka djup och börja älta vad som gick fel och än värre att börja skylla allt på motparten. Vi vet nog alla rätt väg, trots smärtan i hjärtat.

Sverigedemokraterna i Sölvesborg kan inte släppa att Moderaterna såg ett bättre alternativ än dem att ge sin sista ros till. När man hamnar i ett läge där man försöker svartmåla den andra partnern och skylla allt på att de inte förstått så har man fastnat i bitterhetens klor och det kan vara tungt att hämta sig från en sådan svacka.

När man läser Louise Erixons inlägg på sociala medier och i tidningarna så visar det inte på reflektion och eftertänksamhet utan snarare en politiker som är förblindad av hämndlystnad och tycker att hon sitter på den enda sanningen om vad som har sagts och gjorts. Det är nästan smärtsamt att följa.

Nu hoppas jag att krutröken lägger sig i Sölvesborg och att politikerna får lugn och ro för att arbeta för sina medborgares bästa. Christoffer gav Alicia sin sista ros i Bachelor och alla bortvalda önskade dem all lycka. Så fungerar inte politiken men en välmående opposition svartmålar inte personer hos motståndarna för att de står utan en ros efter valdagen.