GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ledarkrönika: Sanning, lögn, konsekvens

När jag lyssnar på människor runt om i min närhet, när jag läser vad som skrivs på Facebook och andra mediala kanaler så undrar jag om dessa individer är faktaresistenta och även helt oförmögna att förstå att problem tar tid att lösa.
Det är bra att kunna se längre än utanför sitt eget fönster när politiska beslut ska tas.
Det är bra att kunna se längre än utanför sitt eget fönster när politiska beslut ska tas.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Det här är en krönika av en medarbetare på ledarredaktionen. Sydöstran politiska etikett är socialdemokratisk.

Det finns inga snabba lösningar.

I inlägg efter inlägg kan jag läsa hur värdelösa regeringen och våra ministrar är. Ardalan Shekarabi tjatar om bättre pension och ingenting händer. Magdalena Andersson prioriterar fel med ekonomin. Lena Hallengren skulle minsann ha gjort annorlunda i pandemin. Stefan Löven (som tydligen bestämmer allt själv) har satt Sverige i sank de sista 7 åren. Morgan Johansson ska tydligen helt själv ta ansvar och komma på lösningar på dödsskjutningarna.

SD och nu även KD höjs till skyarna för att de minsann vill ta i med hårdhandskarna med brottsligheten och vilka straff som ska ges – när det kommer till invandrarna – för det är ju ett importerat problem vi står inför.

Pensionen ska minsann bli bättre påstår SD också, men utan att tala om att de röstat ner flera förbättringar och att deras förslag ger mer till de som har högre pension och inte lika mycket till de som har lägre ersättning.

Bistånd ska vi inte syssla med heller. Var och en får ta ansvar för sin ekonomi och befolkning oavsett varför biståndet behövs. Då givetvis till utomeuropeiska länder, u-länder. Med en ny regering med SD, KD, M och L skulle det minsann hända saker.

"Eftersom SD och KD kan ljuga fritt och stå oemotsagda av folket, sprida felaktiga förslag från sittande regering så föreslår jag ett konsekvenstänk och att vi börjar kolla lite fakta."

Eftersom SD och KD kan ljuga fritt och stå oemotsagda av folket, sprida felaktiga förslag från sittande regering så föreslår jag ett konsekvenstänk och att vi börjar kolla lite fakta. Var och en. Helst innan kommentarerna flödar på alla sidor man kan tänka sig. Men vi vet ju också att upprepar du en lögn tillräckligt länge och många gånger så blir det en sanning.

Utredningar som görs tar tid, de ska kunna användas i det syfte de är menade för. Oavsett om det är pension, brottslighet, invandring, bistånd, a-kassa, sjukförsäkringsfrågor, ny skolreform, arbetsförmedlingen eller vad som är uppe för stunden.

I alla förslag och beslut som fattas finns det något som heter konsekvenser. Att kunna se längre än bara precis utanför ditt eget fönster är det viktigaste i dessa svåra och oftast krångliga förslag/beslut.

Någonstans måste vi alla ta ett ansvar. Tänk efter och ta reda på fakta i de frågor som är aktuella. Vilka blir konsekvenserna av de beslut vi själva fattar i viktiga frågor. Det viktigaste är att ta reda på sanningen och inte bara anta att det är sant det som står. Alla beslut som fattas har en konsekvens och en eftersmak, frågan är hur vi vill att det ska smaka?

Läs mer