unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Alexander vår nye kommunpolis

Nu släcker Alexander Vujovic, 50, blåljusen, och lyfter blicken mot framtiden i stället – som ny kommunpolis i Karlskrona och Ronneby, och med fokus på det brottsförebyggande arbetet.
I går blev det klart – Karlskronas, och Ronnebys, nye kommunpolis heter Alexander Vujovic.
I går blev det klart – Karlskronas, och Ronnebys, nye kommunpolis heter Alexander Vujovic.
Foto: Polisen

Alexander Vujovic, polis i Karlskrona sedan 2001, de allra senaste åren yttre befäl, har sedan en tid vikarierat för sin företrädare Anders Wiklander, som tidigare i vintras blev kommunens nye säkerhetschef. – Så jag vet vad jag ger mig in på, och det ska bli väldigt spännande, det finns mycket att göra, säger han till Sydöstran.

Tillsammans med Katarina Johansson kommer han att fungera som kommunpolis i Karlskrona/Ronneby/Torsås – fram till den nya polisområdesindelningen i höst, då Torsås återgår till Kalmar. – Och då delar vi på Ronneby och Karlskrona, för att inte bli så sköra. Det ska kännas lika naturligt att jag dyker upp på möten, seminarier och annat i Ronneby som Ina i Karlskrona, säger Alexander Vujovic.

Det som väntar Alexander Vujovic nu är...? – Samverkan, samverkan, samverkan, skrattar han.

– Det handlar om brottsförebyggande arbete brett och vitt, och på många nivåer. Från båt- och grannsamverkan till trygghetsvandringar och kuragepeppning, och att se till att ingångna medborgarlöften hålls. Jag sitter också i lokala Brå, och jag gör krogtillsyner med kommunens alkoholhandläggare, exemplifierar Alexander Vujovic.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Jag ska också vara en snabb och smidig väg in till myndigheten, för medborgarna och olika allmänna intressen.

– Och det känns oerhört stimulerande!