GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sopbranden i Halmstad släckt

Brand • Publicerad 16 juni 2021
Branden startade i tisdags. Arkivbild.
Branden startade i tisdags. Arkivbild.
Foto: Berit Roald/NTB/TT

Den brand som bröt ut i en stor sophög vid Kristineheds kraftvärmeverk i Halmstad har nu släckts, uppger Halmstads räddningstjänst för TT.

– Det är släckt och vi har täckt soporna med sand, för vattnet gjorde att det blev rökutveckling, säger räddningstjänstens inre befäl Peter Karlborg.

Branden, som startade i tisdags, spred sig i högar med flera ton blandade sopor, och under morgonen gick information till närboende ut om att hålla sig inomhus på grund av den kraftiga rökutvecklingen.

Räddningstjänsten började under natten till onsdag även ta till alternativa släckningsmetoder – sand som hällts på de brinnande sophögarna för att kväva elden och glöden.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer