GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Lyckad börsdebut i New York för Polestar

Pensionsbolaget AMF investerar 400 miljoner kronor i Polestar i samband med att elbilstillverkarens aktie noteras på Nasdaq i New York. Och börsdebuten blev framgångsrik.
Ekonomi • Publicerad 24 juni 2022
Pensionsbolaget AMF investerar 400 miljoner kronor i elbilstillverkaren Polestar. Arkivbild.
Pensionsbolaget AMF investerar 400 miljoner kronor i elbilstillverkaren Polestar. Arkivbild.Foto: Pressbild.

Noteringen skedde dagens efter en sammanslagning med amerikanska spac-bolaget Gores Guggenheim. Ett spac-bolag kan beskrivas som ett slags skalbolag som tar in kapital från investerare och sedan noteras på börsen. Efter noteringen fyller bolaget skalet med olika innehav genom förvärv.

Vid stängning på midsommarafton kostade Polestar-aktien 13 dollar, nästan 16 procent över spac-bolagets kurs i torsdags.

Göteborgsbolaget Polestar, där Volvo Cars är storägare, grundades 2017 och finns i dag på 25 marknader globalt. År 2020 levererades 10 000 bilar och enligt Gores Guggenheim hoppas man sälja 290 000 bilar under 2024.

“Vi kan göra investeringen till ett bra pris, och tror att det kommer att bli en bra affär för våra sparare”, säger Anders Oscarsson, aktiechef och ägaransvarig AMF, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.