Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ännu en kroppsdel i vattnet vid fiskehamn

En kroppsdel av en människokropp har hittats i vattnet vid fiskehamnen i Oxelösund på fredagen. Även i mitten av maj hittades delar av en människa vid samma hamn.
Brott • Publicerad 1 juli 2022
Den 12 maj inträffade en liknande händelse vid samma hamn. Arkivbild.
Den 12 maj inträffade en liknande händelse vid samma hamn. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon / TT

Klockan var 15.12 på fredagen när en person ringde polisen om en kroppsdel i vattnet vid fiskehamnen, vid Djupviken.

– Vi kan konstatera att det är en kroppsdel från en människa. Vems kroppsdel det här är, är inte klart i nuläget, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Annons

Polisen har fotograferat kroppsdelen, som har transporterats bort från platsen för vidare undersökning vid Rättsmedicinalverket.

– Det här är ett ärende som har många frågetecken kring sig. Vi vet inte exakt vad som har inträffat. I nuläget kan vi inte utesluta brott.

En förundersökning gällande mord alternativt vållande till annans död har inletts.

– Det handlar om att vi inte vet med säkerhet vad som har inträffat, säger Johansson Strömberg.

Den 12 maj inträffade en liknande händelse, då två förbipasserande upptäckte delar av en människokropp vid samma fiskehamn.

– Det är klart att vi ska se på vad som framkommer i utredningarna, om det kan finnas en koppling, säger Dennis Johansson Strömberg.

Kroppsdelen som hittades i maj har identifierats via en rättsgenetisk undersökning, uppgav förundersökningsledaren vid polisen till Sörmlands Nyheter i mitten av juni.

– Det är en man i 80-årsåldern som har varit anmäld försvunnen och kommer från vårt polisområde, sade Camilla Trollström Tholerud till tidningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons