Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Beskedet: SAS planerar stoppa Kirunaflyg

Transporter • Publicerad 30 april 2020
Senast den 19 april gick SAS ut och sa att de skulle fortsätta flyga kommersiellt från Arlanda till Kiruna, Luleå och Umeå. Nu har Kiruna kommun fått beskedet att flygen till Kiruna stoppas från och med måndag.
Senast den 19 april gick SAS ut och sa att de skulle fortsätta flyga kommersiellt från Arlanda till Kiruna, Luleå och Umeå. Nu har Kiruna kommun fått beskedet att flygen till Kiruna stoppas från och med måndag.Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix/TT

SAS planerar att stoppa flygtrafiken till Kiruna, rapporterar flera medier. Det var i veckan som Kirunas kommun fick beskedet om att SAS har för avsikt att stoppa flygtrafiken från och med måndag – på grund av för få bokningar.

Kirunas kommunledning ska köpa upp biljetter för att garantera en veckas trafik, vilket kommer kosta 180 000 kronor.

Annons

– Sedan hoppas jag att en annan lösning hittas, säger kommunalrådet Gunnar Selberg (C) till NSD.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) svarar till SVT Nyheter Norrbotten via mejl:

”För regeringen är det viktigt att säkra flygtrafiken till och från Kiruna, därför har vi upphandlat allmän trafikplikt för att säkerställa samhällsviktiga transporter. Om trafiken inte kan köras kommersiellt går staten in och garanterar flygtrafik.”

SVT har sökt SAS, som avböjer att kommentera.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons