Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bro påkörd minst 17 gånger på tre år

Trafik • Publicerad 22 september 2021
En järnvägsbro i Eskilstuna har blivit påkörd många gånger de senaste åren. Arkivbild.
En järnvägsbro i Eskilstuna har blivit påkörd många gånger de senaste åren. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Vid 17 tillfällen de senaste tre åren har större fordon kört in i en järnvägsbro i Eskilstuna, rapporterar Eskilstuna-Kuriren. Viadukten – 3,5 meter hög – beskrivs som ökänd av traktens lastbilschaufförer.

Lastbilar, skåpbilar och grävmaskiner kör med viss regelbundenhet in i bron, som ligger i den sydöstra delen av staden. Senast skedde det i tisdags, då en lastbil hade kört fast där under.

Annons

Trafikverket har kallats dit för att inspektera skador 17 gånger sedan 2019, har EK tagit reda på. Bron har av allt att döma klarat sig undan betydande skador, men till följd av krockarna har 63 tåg försenats på tre och ett halvt år då de inte fått lov att passera bron.

Ett höjdhinder ska placeras vid ena nedfarten till viadukten någon gång i höst, planerar kommunen. Det ska sedan utvärderas om det förhindrat fler krockar innan ett hinder placeras även på andra sidan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons