GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Buss-tv nyhet för Blekinges bussresenärer

Information, historisk kuriosa och underhållning kommer från och med nu visas på skärmar på alla Blekingetrafikens bussar.
– Även blekingeborna ska kunna påverka innehållet, säger Fredric Torstensson på Blekingetrafiken.
Publicerad 5 september 2018
Foto: Mattias Mattisson

Blekingetrafiken har installerat LED-skärmar på alla sina bussar där resenärerna från och med nu erbjuds trafikinformation i realtid, underhållning, reklam, nyheter, sport och väder.

Det som visas på skärmarna är positionsstyrt och varierar beroende på var bussen kör.

– Vi kommer att ha inslag som lär resenärerna mer om Blekinges profiler och historiska kuriosa om platser som bussen passerar, säger Fredric Torstensson projektledare på Blekingetrafiken.

Allt kommer sändas utan ljud för att inte störa.

– Vår målsättning är att kunderna ska uppleva restiden som användbar. Tillsammans med våra kunder vill vi skapa mervärde och tanken är att blekingeborna ska kunna påverka innehållet. Genom Buss -TV kan man dela med sig av utflykts- eller middagstips eller kanske fina bilder, säger Fredric Torstensson, projektledare på Blekingetrafiken.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.