GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De hetaste sommardagarna är förbi

Var redo att ta fram paraplyet, för nu blir det ostadigare väder i hela landet.
Väder • Publicerad 14 augusti 2022
Ostadigare väder drar in över Sverige – men sommaren är inte över än.
Ostadigare väder drar in över Sverige – men sommaren är inte över än.Foto: Johan Nilsson / TT

Det högtryck som legat över landet kommer att brytas upp under måndagen. Det leder till att fler moln bildas och risken för regnskurar ökar, även om värmen håller i sig i Götaland och Svealand.

– Det kommer ett skurpaket som rör sig norrut över Norrland, säger Emma Härenstam.

Åska och regn

Temperaturerna kommer mellan måndag och torsdag ligga runt 25 grader i Svealand och Götaland och 15 grader i Norrland. På tisdag finns det dock chans till 25-gradig värme även i norr.

Under tisdagen och onsdagen finns det samtidigt risk för oväder i hela landet.

– Vi kommer kunna se inslag av åska, framförallt vid Västkusten och i Svealand. Och vid Västkusten kan det lokalt komma kraftiga regnskurar.

I slutet av veckan väntas temperaturerna sjunka ytterligare.

Då kommer hösten

– Det finns indikationer på att vi efter nästa vecka kommer ha temperaturer runt 20 grader. Men sommaren är inte slut för det, säger Emma Härenstam.

Vid fem av SMHI:s mätstationer är dock sommaren slut och man har i stället gått in i den meteorologiska hösten. Det innebär att platsen haft en dygnsmedeltemperatur på under tio grader fem dagar i sträck. Redan den 2 augusti blev det höst i Tarfala och den 5 augusti blev det höst i Stekenjokk, Katterjokk, Hemavan oh Blåhammaren.

Vanligtvis brukar hösten komma till stora delar av Norrland i början av september och i söder brukar det bli meteorologisk höst under andra halvan av september, enligt Emma Härenstam.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.