1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

De säljer ut Paolos-varor – skänker till utsatta kvinnor

City Gross i Karlshamn och Karlskrona säljer nu ut varor av Paolo Robertos märke Paolos – och skänker pengarna till utsatta kvinnor och barn.
Henrik Stenmark är butikschef på City gross i Karlskrona.
Foto: Maths Olsson

Flera svenska matvarukedjor har infört inköpsstopp av varor från mångsysslaren och före detta proffsboxaren Paolo Robertos märke Paolos sedan det kom fram att han har köpt sex.

Företaget Paolos har dock avslutat alla samarbeten med Roberto och köpt ut honom från företaget.

Sydöstran har tidigare skrivit att olika butiker i Blekinge har agerat olika vad det gäller Paolos-produkter. I princip samtliga har infört inköpsstopp av märket. Vissa har dock plockat bort de befintliga varorna från hyllorna medan andra har låtit dem stå kvar för att undvika matsvinn.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Nu går City Gross i Karlskrona och Karlshamn ut med att de säljer ut sina Paolos-varor till ett rabatterat pris till förmån för utsatta kvinnor och barn.

”Självklart tar City Gross kraftfullt avstånd från Paolo Robertos agerande. Det var ett enkelt val att stoppa inköpen av produkter från varumärket Paolos. Vi har kvar produkter i butik och på lager och eftersom vi tycker det är fel att slänga mat kommer produkterna att säljas ut till rabatterat pris. Vi kommer att skänka pengar från utförsäljningen till organisationer som hjälper utsatta kvinnor och barn”, skriver butikerna på sina Facebook-sidor.

City Gross skriver dessutom att en produkt från Paolos finns med i deras reklamblad som kommer i helgen. Reklambladet var redan tryckt när nyheten om sexköpet kom och butikskedjan tycker inte att det är ansvarsfullt att slänga och trycka ett nytt reklamblad på grund av det. Kampanjen på varan är dock borttagen och försäljningen av produkten kommer som sagt att skänkas till organisationer som hjälper utsatta kvinnor och barn.

Läs mer

Ronneby

Cykelvasans målgång i Bräkne-Hoby

”Hemmavasans” deltagare får en realistisk målgång

Lokalkorrarna

Kort om Marcus Bernhardsson

Möt en av tidningens korrar

Nyheter

I natt: Personbil i krock med älg

Ingen behövde åka med ambulansen.

Nyheter

Regionen måste spara – Blekinges busstrafik dras ner

Region Blekinge tvingas till flera neddragningar på grund av coronaviruset.

Karlskrona

Polis: Man skrämde kvinna med hammare

Man misstänkt för ofredande.

Nyheter

”Fasan är att ta med sig smittan in på ett boende”

Undersköterska Lisbeth Bengtsson: ”Folk bryr sig inte. Nästan så jag förlorat tron på mänskligheten”.